Denk tijdig na over de consolidatie van uw financiële schulden

Denk tijdig na over de consolidatie van uw financiële schulden

Nieuws / Denk tijdig na over de consolidatie van uw financiële schulden
Er werd al in meerdere media over bericht: als onderdeel van de corona-maatregelen hebben de minister van Financiën Alexander De Croo, de Nationale Bank van België en Febelfin aangekondigd om ondernemingen financieel te ondersteunen wanneer zij in problemen zouden komen door de coronacrisis. Zo kan er betalingsuitstel van het ondernemingskrediet worden aangevraagd.

Initieel voorzag het ‘Charter betalingsuitstel ondernemingskredieten’ de mogelijkheid om kapitaalsaflossingen tot 31 oktober 2020 uit te stellen. Inmiddels werd deze termijn reeds tot het einde van het jaar verlengd.

Tip: check regelmatig de informatie aan de bron. Dat kan op www.febelfin.be.

Mijn advies is: denk tijdig na over een consolidatie van AL uw financiële schulden.

Bij de aanvraag van betalingsuitstel wordt geen nieuw kredietdossier geopend. Alle verplichtingen blijven doorlopen, zij het dan dat het dossier waarvoor een betalingsuitstel wordt verkregen wordt uitgerokken in de tijd.

Dat zal u zeker eventjes helpen.

Maar hoe is uw kredietwaardigheid inmiddels geëvolueerd?

En hoe zijn uw noden inmiddels geëvolueerd?

Zijn de tarieven vandaag aantrekkelijker of net niet?

Het kan zinvol zijn om vandaag uw volledige financieringsbehoefte opnieuw te bekijken. Onder gewijzigde omstandigheden en vanuit een financieel plan wat nog niet geïmpacteerd is door lopende financieringsovereenkomsten. Enkel zo krijgt u een helder beeld over uw behoefte. Misschien kan hieruit een nieuw financieringsdossier vloeien, waarbij alle lopende overeenkomsten worden ‘geconsolideerd’ in een nieuw plan. Met geoptimaliseerde looptijden en condities, afgestemd op uw echte behoefte en op uw capaciteit.

Ik praat hierover graag vrijblijvend even door in een verkennend gesprek.

Neem dus zeker contact op! Ik sta voor u klaar!
Fotoreportage: Elke Van de Locht
Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®